Blog — jedlý hmyz

Ekologie produkce jedlého hmyzu - Jak je to s ní doopravdy?

bílkoviny chov hmyzu ekologie Evropa jedlý hmyz skleníkové plyny udržitelnost

Ekologie produkce jedlého hmyzu - Jak je to s ní doopravdy?

Hmyz v Evropě dostal zelenou a nyní ještě zelenější pro svůj rozvoj a využití. Roste poptávka po kvalitních zdrojích živočišných bílkovin a potravin zdravého a ekologického charakteru a to nejen pro lidskou spotřebu ale i pro krmivářský sektor. Chov hmyzu je opravdu rychle rostoucím odvětvím. V roce 2019 v dubnu existovalo několik set organizaci, zabývajících se tímto odvětvím. Nyní jich je přes 3000 a řada z nich do svého rozvoje investuje miliony dolarů. Čeká nás tedy opravdu zajímavá hmyzí budoucnost. Pojďme se však nejprve podívat, jak je to s její ekologickou stránkou!

Číst dál →


8 důvodů proč jíst cvrčka

bílkoviny cvrčci cvrčky entomofagie jedlý hmyz proteiny udržitelnost vitamin B12

8 důvodů proč jíst cvrčka

Cvrček patří mezi ty nejznámější druhy jedlého hmyzu na světě. Hlavně v západních zemích, kde entomofagie teprve postupně nabírá na popularitě, patří cvrček domácí mezi nejvíce konzumované druhy. Ptáš se sám sebe - proč bys měl zrovna ty jíst cvrčka? V tom případě jsi tady správně. Připravili jsme si pro tebe 8 relevantních důvodů, proč bys měl cvrčka vyzkoušet i ty!

Číst dál →


Rozhovor s ambasadorem ENTOWAY - lezec Marek Humaj

ambassador jedlý hmyz lezení protein Proteinblend

Rozhovor s ambasadorem ENTOWAY - lezec Marek Humaj

 V dnešním článku na blogu ti přinášíme zajímavý rozhovor s naším entolezcem, ambasadorem značky ENTOWAY, jménem Marek. V rozhovoru se dozvíš kdo Marek je, jak dlouho se věnuje lezení, ale také to, jak vnímá jedlý hmyz a obecně entomofágii. Marek také prozradí, proč mu nevyvhovují běžné proteinové prášky a co vnímá jako největší výhodu Proteinblendu.

Číst dál →


Proteinblend je konečně tady!

aminokyseliny aminospektrum bílkoviny jedlý hmyz kvalita bílkovin protein Proteinblend proteiny výživa

Proteinblend je konečně tady!

Jak sis již jistě všiml/a, už několik dní je na trhu pilotní produkt inovativního hmyzího projektu ENTOWAY - náš Proteinblend. Co to vlastně je? Jak chutná? Pro koho je určen? Proč vůbec vznikl? Kdo za ním stojí? A proč vůbec hmyz? To vše a ještě mnohem víc se dozvíš v novém článku!

Číst dál →


Letní overnight oats s hmyzím proteinem

bílkoviny entomofagie jedlý hmyz overnight oats proteiny recept snídaně svačina výživa

Letní overnight oats s hmyzím proteinem

Léto je v plném proudu a většina z nás tak nemá chuť na žádná těžká jídla. Osvěžující verze tradiční ovesné kaše, s pořádným obsahem bílkovin, ti tak určitě zpříjemní nejedno letní ráno a nezabere ti ani spoustu času. Recept je velmi rychlý a jednoduchý a jeho součástí není ani žádné vaření...

Číst dál →