Proteinblend je konečně tady!

aminokyseliny aminospektrum bílkoviny jedlý hmyz kvalita bílkovin protein Proteinblend proteiny výživa

Jak sis již jistě všiml/a, už několik dní je na trhu pilotní produkt inovativního hmyzího projektu ENTOWAY - náš Proteinblend. Co to vlastně je? Jak chutná? Pro koho je určen? Proč vůbec vznikl? Kdo za ním stojí? A proč vůbec hmyz? To vše a ještě mnohem víc se dozvíš v novém článku!

Co vlastně Proteinblend je?

Jde o unikátní proteinovou směs s obsahem jedlého hmyzu, která slouží jako náhrada ke klasické syrovátce či hovězímu proteinu. Samotná proteinová složka obsahuje mix těch nejkvalitnějších rostlinných proteinů, hrachového a rýžového, spolu s práškem z larev potemníka stájového v celkovém obsahu až 20%. Jde tedy o produkt s nejvyšším obsahem jedlého hmyzu na trhu! Dochucení je řešeno přírodní formou, konkrétně sušeným kakaem, mletou skořicí, guarovou gumou, stévií a špetkou himalájské soli.

ENTOWAY vs WHEY

Každá ze složek má ve směsi svůj význam. Proteinový základ je tvořen rostlinnými proteiny a hmyzím práškem, dochucení řeší kakao a skořice, krémovitou konzistenci zajišťují přírodní polysacharidy guarové gumy, sladkost přináší stévie a špetka soli vyvažuje celkovou chuť. Celkový obsah bílkovin je až 70% a v jedné 30 g dávce tedy přijmeš až 21 g bílkovin s plným aminospektrem.

Pro koho je Proteinblend určen?

Proteinblend je proteinový prášek pro každého jedince, který se snaží žít udržitelněji, ale na druhou stranu nechce své tělo ochuzovat o potřebné živiny. Většina lidí totiž ve snaze o udržitelnost zcela vyřadí klasické živočišné zdroje živin a spoléhá výhradně na rostlinnou stravu. V té je však často problém doplnit bílkoviny, ale i některé vitamíny a minerální látky v dostatečném množství a hlavně v dostatečné kvalitě. Většina rostlinných proteinů totiž neobsahuje všechny esenciální aminokyseliny, tedy ty, které si tvé tělo neumí vytvořit a je odkázáno na jejich příjem ve stravě. Z hlediska obsahu mikronutrientů, je ve veganské stravě často problém přijmout dostatečné množství vitamínu B12, vápníku, železa či zinku.

ENTOWAY Proteinblend free from 

Proteinblend je proto unikátním řešením, které díky obsahu jedlého hmyzu spojuje benefity udržitelnosti spolu s nutriční kvalitou, na jakou jsme zvyklí u konvenčních živočišných zdrojů. Bílkoviny v Proteinblendu obsahují všechny esenciální aminokyseliny v dostatečném množství - jsou tedy pro tvé tělo plnohodnotné. Díky nim tak podpoříš regeneraci a růst svalové hmoty. Směs obsahuje i významnou dávku vlákniny, pocházející jak z rostlin, tak z hmyzu, díky čemuž zase podpoříš svou střevní mikroflóru. Proteinblend je skvělou volbou i pro lidi s alergií na bílkovinu kravského mléka či s intolerancí na laktózu. Po jeho konzumaci tedy nečekej nechtěné zažívací potíže či těžký žaludek.

Jak Proteinblend chutná?

Nečekej žádný přeslazený umělý protein. Ve směsi nejsou použity žádná umělá aromata, zvýrazňovače chuti, barviva či konzervanty. Výsledná chuť i vůně Proteinblendu je způsobena výhradně použitými surovinami a dala by se popsat jako kakauko se skořicí, které je sladké tak akorát.

Jak se Proteinblend používá?

Jde o klasický proteinový prášek, který si můžeš připravit zamícháním v šejkru s vodou, či s rostlinným mlékem, přičemž ti vznikne chutný kakaově-skořicový nápoj, plný bílkovin. Ideální je tedy po náročném tréninku pro pohodlné a rychlé doplnění bílkovin, ale poslouží i jako nutričně hodnotná svačina, když nestíháš. Další možností je použití Proteinblendu v různých receptech, ať už jde o ovesnou kaši, palačinky nebo zdravý koláč. Inspirace v tomto směru hledej u nás na blogu!

Proč vlastně Proteinblend vznikl?

Tak jak to už v životě chodí, i zde to celé začalo problémem. Sami jsme poslední roky řešili udržitelnost našeho životního stylu a stravy. Jelikož se však intenzivně věnujeme i sportu, nechtěli jsme se ochuzovat na kvalitě stravy. Přemýšleli jsme proto nad tím, čím by bylo možné nahradit klasické živočišné zdroje bílkovin a zmíněných mikronutrientů tak, abychom zbytečně nepriťažovali planetě. Když jsme se pak poprvé doslechli o jedlém hmyzu a jeho benefitech, v hlavě se rozsvítila pomyslná žárovka a práce na projektu mohla začít. Od té doby už uběhly téměř 2 roky, bylo provedeno nespočet nutričních či senzorických analýz, a proto jsme nesmírně šťastní, že jsme dospěli do bodu, kdy ho můžeme konečně nabídnout i Tobě!

Proteinblend posilovna

Kdo stojí za Proteinblendem?

Za Proteinblendem stojí parta odborníků z branže, tedy ze světa potravinářské chemie a lidské výživy. Také se každý věnujeme sportu a proto víme, jaká přísná kritéria musí splňovat výživa fyzicky aktivního jedince. Nečekej tedy tuny marketingového balastu, nebo prázdné fráze bez důkazů. Celý projekt je science-based a slibujeme, že to nikdy nebude jinak!

A co ty? Už jsi ochutnal Proteinblend? Jak hodnotíš jeho chuť? Budeme rádi když nám poskytneš feedback, ať už na facebooku, instagramu nebo se klidně ozvi na hello@entoway.com. Čteme každičkou zprávu!


Starší příspěvek Novější příspěvek


Zanechat komentář

Pamatujte, komentáře musí být před zveřejněním schváleny