Blog

Jak se dostat zpátky do formy?

Jak se dostat zpátky do formy?

Léto se pomalu ale jistě blíží a tak se mnoho z nás snaží se sebou něco dělat. Jak se ale dostat do formy opravdu efektivně a tak, aby nám výsledky vydržely? Na to se podíváme v tomto článku, kde jsou popsány hlavní zásady a tipy k efektivní a hlavně udržitelné změně tvé postavy.

Číst dál →


Ekologie produkce jedlého hmyzu - Jak je to s ní doopravdy?

bílkoviny chov hmyzu ekologie Evropa jedlý hmyz skleníkové plyny udržitelnost

Ekologie produkce jedlého hmyzu - Jak je to s ní doopravdy?

Hmyz v Evropě dostal zelenou a nyní ještě zelenější pro svůj rozvoj a využití. Roste poptávka po kvalitních zdrojích živočišných bílkovin a potravin zdravého a ekologického charakteru a to nejen pro lidskou spotřebu ale i pro krmivářský sektor. Chov hmyzu je opravdu rychle rostoucím odvětvím. V roce 2019 v dubnu existovalo několik set organizaci, zabývajících se tímto odvětvím. Nyní jich je přes 3000 a řada z nich do svého rozvoje investuje miliony dolarů. Čeká nás tedy opravdu zajímavá hmyzí budoucnost. Pojďme se však nejprve podívat, jak je to s její ekologickou stránkou!

Číst dál →


Proteinové crinkles s jedlým hmyzem

Proteinové crinkles s jedlým hmyzem

Pokud hledáš výživnější variantu klasického vánočního cukroví, jsi tady správně! Připravili jsme si pro tebe recept na vánoční maškrtu, obohacenou o náš hmyzí Proteinblend. Díky němu má oproti klasické verzi o něco vyšší obsah bílkovin, vlákniny, ale i minerálních látek a přitom ani nepoznáš, že konzumuješ koláčky s obsahem jedlého hmyzu. Přípraven?! Pojďme na to!

Číst dál →


8 důvodů proč jíst cvrčka

bílkoviny cvrčci cvrčky entomofagie jedlý hmyz proteiny udržitelnost vitamin B12

8 důvodů proč jíst cvrčka

Cvrček patří mezi ty nejznámější druhy jedlého hmyzu na světě. Hlavně v západních zemích, kde entomofagie teprve postupně nabírá na popularitě, patří cvrček domácí mezi nejvíce konzumované druhy. Ptáš se sám sebe - proč bys měl zrovna ty jíst cvrčka? V tom případě jsi tady správně. Připravili jsme si pro tebe 8 relevantních důvodů, proč bys měl cvrčka vyzkoušet i ty!

Číst dál →


Rozhovor s ambasadorem ENTOWAY - lezec Marek Humaj

ambassador jedlý hmyz lezení protein Proteinblend

Rozhovor s ambasadorem ENTOWAY - lezec Marek Humaj

 V dnešním článku na blogu ti přinášíme zajímavý rozhovor s naším entolezcem, ambasadorem značky ENTOWAY, jménem Marek. V rozhovoru se dozvíš kdo Marek je, jak dlouho se věnuje lezení, ale také to, jak vnímá jedlý hmyz a obecně entomofágii. Marek také prozradí, proč mu nevyvhovují běžné proteinové prášky a co vnímá jako největší výhodu Proteinblendu.

Číst dál →