Blog — proteiny

8 důvodů proč jíst cvrčka

bílkoviny cvrčci cvrčky entomofagie jedlý hmyz proteiny udržitelnost vitamin B12

8 důvodů proč jíst cvrčka

Cvrček patří mezi ty nejznámější druhy jedlého hmyzu na světě. Hlavně v západních zemích, kde entomofagie teprve postupně nabírá na popularitě, patří cvrček domácí mezi nejvíce konzumované druhy. Ptáš se sám sebe - proč bys měl zrovna ty jíst cvrčka? V tom případě jsi tady správně. Připravili jsme si pro tebe 8 relevantních důvodů, proč bys měl cvrčka vyzkoušet i ty!

Číst dál →


Proteinblend je konečně tady!

aminokyseliny aminospektrum bílkoviny jedlý hmyz kvalita bílkovin protein Proteinblend proteiny výživa

Proteinblend je konečně tady!

Jak sis již jistě všiml/a, už několik dní je na trhu pilotní produkt inovativního hmyzího projektu ENTOWAY - náš Proteinblend. Co to vlastně je? Jak chutná? Pro koho je určen? Proč vůbec vznikl? Kdo za ním stojí? A proč vůbec hmyz? To vše a ještě mnohem víc se dozvíš v novém článku!

Číst dál →


Letní overnight oats s hmyzím proteinem

bílkoviny entomofagie jedlý hmyz overnight oats proteiny recept snídaně svačina výživa

Letní overnight oats s hmyzím proteinem

Léto je v plném proudu a většina z nás tak nemá chuť na žádná těžká jídla. Osvěžující verze tradiční ovesné kaše, s pořádným obsahem bílkovin, ti tak určitě zpříjemní nejedno letní ráno a nezabere ti ani spoustu času. Recept je velmi rychlý a jednoduchý a jeho součástí není ani žádné vaření...

Číst dál →


Nadýchané proteinové lívance

jedlý hmyz lívance protein Proteinblend proteiny snídaně výživa

Nadýchané proteinové lívance

Máme tu další měsíc a s ním přichází i další jednoduchý recept, který potěší jak tvé chuťové smysly, tak i tvé tělo, toužící po pořádné dávce bílkovin. Pokud jsi milovník sladkých jídel, vyzkoušej tyto nadýchané proteinové lívance bez vajec. Nejenže recept nezabere moc času, ale na jeho přípravu ti postačí jen pár ingrediencí...

Číst dál →


Bílkoviny a jejich kvalita ve výživě

aminokyseliny aminospektrum bílkoviny entomofagie jedlý hmyz kvalita bílkovin protein Proteinblend proteiny výživa

Bílkoviny a jejich kvalita ve výživě

Bílkoviny, a.k.a. proteiny, patří mezi základní složky stravy. Asi každý z nás už slyšel, jak jsou ve bílkoviny důležité a že zejména u sportovců mají obrovský význam. I to je důvodem, proč sportovci často sahají po různých doplňcích stravy ve formě prášků s vysokým obsahem bílkovin a sledují si jejich množství ve stravě. Co vlastně ty bílkoviny jsou? A jak poznat ty kvalitní?

Číst dál →