Blog — kvalita bílkovin

Proteinblend je konečně tady!

aminokyseliny aminospektrum bílkoviny jedlý hmyz kvalita bílkovin protein Proteinblend proteiny výživa

Proteinblend je konečně tady!

Jak sis již jistě všiml/a, už několik dní je na trhu pilotní produkt inovativního hmyzího projektu ENTOWAY - náš Proteinblend. Co to vlastně je? Jak chutná? Pro koho je určen? Proč vůbec vznikl? Kdo za ním stojí? A proč vůbec hmyz? To vše a ještě mnohem víc se dozvíš v novém článku!

Číst dál →


Narostou ti z hmyzího proteinu svaly?

aminokyseliny bílkoviny entomofagie jedlý hmyz kvalita bílkovin protein Proteinblend svaly výživa

Narostou ti z hmyzího proteinu svaly?

Každý sportovec velmi dobře ví, že kromě poctivých tréninků musí dbát i na dostatek kvalitních bílkovin ve stravě. Při snaze o udržitelnější životní styl je to však s kvalitou bílkovin tak trochu problematické. Rostlinným zdrojům totiž často chybí některé esenciální aminokyseliny. Vhodnou alternativou pak může být právě jedlý hmyz. Je však hmyzí protein efektivní pro růst svalů? Pojď se na to s námi podívat...

Číst dál →


Nutriční složení jedlého hmyzu

bílkoviny entomofagie jedlý hmyz kvalita bílkovin tuky

Nutriční složení jedlého hmyzu

Zakousl ses někdy do chleba, nebo tyčinky a s nadšením jsi skákal do výšek s tím, kolik bílkovin jsi právě přijmul? Ne? Tak to jsi pravděpodobně na chléb nepoužil tu správnou mouku nebo jsi nezakoupil správnou tyčinku. Pokud by totiž tyhle potraviny obsahovaly hmyz, reakce by byla opačná. Čti dál a dozvíš se proč!

Číst dál →


Bílkoviny a jejich kvalita ve výživě

aminokyseliny aminospektrum bílkoviny entomofagie jedlý hmyz kvalita bílkovin protein Proteinblend proteiny výživa

Bílkoviny a jejich kvalita ve výživě

Bílkoviny, a.k.a. proteiny, patří mezi základní složky stravy. Asi každý z nás už slyšel, jak jsou ve bílkoviny důležité a že zejména u sportovců mají obrovský význam. I to je důvodem, proč sportovci často sahají po různých doplňcích stravy ve formě prášků s vysokým obsahem bílkovin a sledují si jejich množství ve stravě. Co vlastně ty bílkoviny jsou? A jak poznat ty kvalitní?

Číst dál →